Kultura

Tragom pjesme u kamenu

Koliko je škrt krški krajolik Dalmatinske zagore, toliko je bogata kulturna baština koju je iznjedrila. U toj kulturnoj baštini posebno se izdvajaju pjesnici Dalmatinske zagore koji čine važan dio hrvatske književne antologije. Aranžman se sastoji od obilaska lokaliteta u Dalmatinskoj zagori koji su od velikog značaja za hrvatsku književnu povijest. Radi se o rodnim mjestima velikih hrvatskih pjesnika, mjestima njihovih života i stvaranja, kao i o mjestima koja su se našla u njihovim djelima. Pridružite se programu prvenstveno namijenjenom za grupe kojima je povijest i književnost Dalmacije od interesa temeljem nastavnog ili stručnog sadržaja. Ukoliko istovremeno želite obići i proučiti ostale društvene aspekte i prirodne ljepote Dalmatinske zagore, potražite trag pjesme u kamenu i nećete požaliti.

 

lokaliteti od značaja za hrvatsku književnu povijest: Knin (Dinko Šimunović), Vrlika (Milan Begović), Slime (Ivan Pupačić), Zadvarje (priča o Hasanaginici), Imotski (Vlado Gotovac), Vrgorac (Tin Ujević)

 

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od tri do sedam dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan Knin i tvrđava - Split i Dioklecijanova palača; 2. dan Slime, rodna kuća Josipa Pupačića – Zadvaraje - Imotski – Vrgorac; 3. dan Zaostrog (franjevački samostan) - fotosafari u dolini Neretve - muzej Narona u Vidu. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od 15 do 200 osoba. Smještaj je moguć u hotelima od dvije do četiri zvjezdice i hostelima. Prijevoz se odvija autobusom. Stručno vođenje moguće je na engleskom, njemačkom, talijanskom, francuskom, španjolskom i hrvatskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

 dalmatia   htz uhpa
 

HTZ 2016 static banner 300x250 v3.0 AFAM1 HTZ 2016 static banner 300x250 v2.0 CC1 HTZ 2016 static banner 300x250 v2.0 EFR1 

Ove Internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.