Eno-Gastronomija

Šoltanske proljetne i jesenske svečanosti

Šolta je otok maslina i netaknute prirode, ali i bogatog kulturnog i povijesnog naslijeđa. Ostaci rimskih, srednjovjekovnih i drugih povijesnih razdoblja vidljivi su posvuda. Ovdje svako selo ima svoju kulturnu zvijezdu: u Grohotama se nalazi Slavić Tower, u Donjem Selu otisak stopala sv. Martina, u Nečujmu Carev ribnjak, u Maslinici Avlija, u Gornjem Selu 1700 godina star sarkofag… Inspirativno proljetno putovanje započinjemo posjetom pravom pčelinjem dvorištu, gdje ćete se u medarskoj radionici upoznati s fascinantnim životom pčela te imati priliku napraviti svoj vlastiti med. Za jesenskih svečanosti možete se okušati u berbi maslina, no i autohtoni Dobričić čeka na krštenje mladog vina i Vašu degustaciju maslinovog ulja.
Dobrodošli!

 

boravak na Šolti; sudjelovanje u medarskoj radionici; upoznavanje sa stoljetnom ljubavi otočana prema mitskom drvetu masline; posjet lokalnoj uljari i radionici suvenira; sudjelovanje u lokalnom obilježavanju blagdana Sv. Martina.

 

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od četiri do osam dana. Okvirni program aktivnosti za četverodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan dolazak na Šoltu brodom; posjet baštinskom hotelu-dvorcu Martinis Marchi; 2. dan medarska radionica; 3. dan aktivnosti u masliniku i kuharska radionica; 4. dan posjet lokalnoj uljari te radionica izrade jedinstvenog suvenira; 5. dan posjet Donjem Selu te upoznavanje s lokalnim načinom obilježavanja blagdana Sv. Martina. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od 2 osobe do 20 osoba. Smještaj je moguć u privatnim sobama i apartmanima s tri ili četiri zvjezdice dok je prijevoz moguć u vlastitoj ili u našoj organizaciji. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

Travel Agency
Globtour Event d.o.o.
Trg N.Š. Zrinskog 1
Zagreb
HR-AB-01-080238927
T: +385 1 4881100
F: +385 1 4881119

[email protected]
www.globtour.hr


Kontakt
Preporuka
 dalmatia   htz uhpa
 

HTZ 2016 static banner 300x250 v3.0 AFAM1 HTZ 2016 static banner 300x250 v2.0 CC1 HTZ 2016 static banner 300x250 v2.0 EFR1 

Ove Internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.